Woningen

Alle woningen aan de Balthasar van der Polweg hebben een eigen voorzieningen zoals douche, toilet, wasruimte en een eigen cv- en afzuiginstallatie. Daarnaast heeft elk appartement eigen aansluitingen voor telefoon en kabel en is er per kamer een vaste internetaansluiting. Beneden in de torens is er voor elke woning een eigen (fietsen)berging.

Er zijn in het complex zeven typen woningen:

Type A en B

Kenmerkend voor deze woningen is de ronde vorm van de buitengevel. Deze vorm is een gevolg van de ligging aan de uiteinden van de gebouwen. In deze woningen zijn twee woon-/slaapkamers, waarvan er echter maar een direct uitkomt op het balkon. In het complex zijn 72 van deze woningen te vinden.

Type C

De plattegrond van de woningen van dit type is rechthoekig. Aan de buitenzijde bevinden zich twee woon- / slaapkamers van elk ongeveer twintig vierkante meter. Aan de atriumkant bevindt zich de keuken en een kleine derde kamer. Deze woningen bevinden zich allemaal aan de zuidkant van de gebouwen. Er zijn er negentig in totaal.

Type D

Type D is hetzelfde als type C, met als enige verschil dat het kleine derde kamertje van Type C in de woningen van Type D bij de keuken is getrokken. Zodoende beschikken deze appartementen over een grote (woon)keuken. De balkon-configuratie voor deze woningen verschilt nogal per woning. In elk geval komt elke woon- / slaapkamer uit op een balkon. De woningen van type D, tachtig in totaal, liggen allemaal aan de noordkant van de gebouwen.

Type E

Type E is grotendeels hetzelfde als type C. Het verschil is dat de woon- / slaapkamers niet even groot zijn en ook een directe verbinding hebben. Deze woningen zijn dan ook met name bedoeld voor stelletjes. Ze zijn gelegen op de tiende verdieping aan de noordkant en er zijn er in totaal tien.

Type F

De woningen van dit type zijn bedoeld voor bewoning door één persoon en hebben dan ook maar een grote woonkamer met een slaapruimte die een verdieping hoger ligt. De woningen hebben verder wel alle standaardvoorzieningen. Deze ‘penthouses’ liggen op de elfde verdieping. In totaal zijn er twintig van deze woningen.

Type G

Op de eerste verdieping bevinden zich twee keer vier woningen van het type G. De plattegrond hiervan wijkt iets af van die van type C. Het derde kamertje is hier vervangen door een inpandige berging.