Veelgestelde Vragen

Hoe zit het met die huurauto voor de deur?
StudentCar heeft een deelauto geplaatst aan de Balthasar van der Polweg. Het is heel eenvoudig om op uurbasis deze auto te huren. Reserveer de auto eenvoudig via de studentcar website en met je persoonlijke access card heb je vervolgens direct toegang tot de auto. Voor meer informatie kijk op www.studentcar.nl.

Wat moet ik doen als ik een van de dakterassen wil gebruiken?
Hiervoor kun je terecht bij de nestoren. Het is het handigst om dit een tijdje van te voren aan te geven, zodat zij er rekening mee kunnen houden. Op het moment dat je er gebruik van wilt maken zal een van de nestoren de deur voor je openen en hem na je gebruik weer sluiten. Om overlast voor de buren te voorkomen kan het dakterras uiterlijk tot 23:00 worden gebruikt. Uiteraard wordt van je verwacht dat je het terras schoon achterlaat.

Ik heb m’n voordeur achter me dicht getrokken en de sleutel ligt nog binnen! Wat kan ik nu doen?
Als er geen sleutel bij de buren of iemand anders aanwezig is en je ook niet via het balkon binnen kunt komen, wordt het lastig. Duwo bellen heeft weinig zin, aangezien zij NIET over reservesleutels beschikken. Er zit weinig anders op dan het ruitje in te tikken of te wachten op een slotenmaker (zelf regelen). Als je voor het ruitje kiest, kun je Zantman bellen om de boel weer te laten herstellen. Het telefoonnummer is 015-2624777.

De douche blijft lang vochtig en er komt schimmel op de muur
Dit heeft alles te maken met ventilatie. Aangezien er in de badkamer geen buitenraam zit, moet je daar op een andere manier goed voor zorgen. Allereerst moet je er voor zorgen dat de ventilatie altijd op z’n minst op stand 2 staat en tijdens en na douchen, koken, etc op stand 3. Daarnaast helpt het om de deur van de badkamer op een kier te laten staan; dit bevordert de ventilatie. Zorg er ook voor dat je ventilatieroosters voldoende open staan en zet ook regelmatig een raam of schuifdeur op een kier. Mocht de schimmelvorming erge vormen aangenomen hebben, dan kun je via Vastgoedservice verzoeken om de badkamer opnieuw te schilderen met schimmelwerende verf. Het kan ook zijn dat de ventilatie-unit in jouw woning onvoldoende werkt. Mocht je het idee hebben dat dit laatste het geval is, laat dan een monteur langskomen om de installatie na te kijken (via Vastgoedservice).

Mag ik hier in de flat huisdieren houden?
In principe mag je alle denkbare huisdieren houden. Een belangrijke voorwaarde hierbij is wel dat het beest geen overlast veroorzaakt voor je medebewoners. Concreet wil dat dus zeggen dat katteneigenaren dringend wordt verzocht om hun katten NIET door de flats te laten zwerven, omdat de uitwerpselen op z’n zachtst gezegd minder prettig zijn om aan te treffen, zeker wanneer het van een bovengelegen deurmat over de klink van jouw voordeur sijpelt. Voor honden geldt dit uiteraard ook.

Ik heb problemen met m’n buren en we komen er onderling niet uit. Help!
Als je problemen hebt zoals geluidsoverlast of bijvoorbeeld het gebruik van een gezamenlijk balkon is het raadzaam eerst te proberen hier onderling een oplossing hiervoor te vinden. Kom je er niet uit, dan kun je een beroep doen op een van de nestoren. Zij zullen dan proberen te bemiddelen. Lukt dit ook niet, dan kun je je wenden tot de sociaal beheerder van DUWO. Hij/zij is te bereiken via het algemene Duwo-nummer, 2192200.

Ik wil m’n motor parkeren maar de motorenberging is vol!
Dat is lastig. Als ook het hok vol staat, kun je je motor in een parkeervak op de openbare weg te parkeren. Het is NIET toegestaan om motoren op de loopbruggen te parkeren!

Ik zie dat er een lamp stuk is!
Als het een lamp in een algemene ruimte betreft, zoals de gangen bij de bergingen of de buitenlamp naast je voordeur, kun je bij een van de nestoren een nieuwe halen en deze zelf vervangen. Hiervoor heb je meestal een inbussleutel nodig. Heb je die niet, dan kun je er voor dit doel een lenen bij de nestoren. Is het een andere lamp, dan kun je dit via Vastgoedservice melden.

M’n fiets is van de loopbrug verdwenen!
Dan is de kans groot dat dit in opdracht van Duwo door het schoonmaakbedrijf is gedaan. Het is, onder meer vanwege brandveiligheidseisen, niet toegestaan om fietsen of andere dingen op de loopbruggen in de gebouwen te parkeren. Om te checken of je fiets inderdaad door het schoonmaakbedrijf is weggehaald kun je DUWO bellen. Als zij je fiets inderdaad hebben laten weghalen kun je hem tegen betaling weer terug krijgen. Het bedrag moet je gaan betalen op het Duwo-kantoor (aan de Kanaalweg). Hierna kun je een afspraak maken voor het terugkrijgen van je fiets.