Afval

Ook op de Balthasar van der Polweg begint een beter milieu voornamelijk bij jezelf. Hieronder vind je een overzicht van de mogelijkheden waarop je je afval en overbodige spullen kwijt kunt.

Huishoudelijk afval

Het huishoudelijk afval kun je in afgesloten vuilniszakken kwijt in de grijze containers in een van de afvalhokken. Deze worden meerdere malen per week geleegd.

Afval scheiden (plastic, blik, glas, etc)

Plastic, blik en drinkpakken kun je kwijt in de aparte container aan de Feldmannweg, tegenover de loopbrug naar toren 2. Kijk op Plasticheroes.nl wat er bij het gescheiden inzamelen van plastic thuishoort en wat niet.

Glas kan gedeponeerd worden in de glasbak aan de Feldmannweg, tegenover de loopbrug naar toren 2. Kapotte ruiten behoren tot het grofvuil.

Oud papier

Oud papier kun je kwijt in de blauwe containers in een van de afvalhokken.

Grof afval

Het ophalen van het grofvuil is gratis maar je moet er wel zelf voor zorgen dat het afval op de juiste tijd aan straat staat. In het geval van de Balthasar van der Polweg gaat het om de betonplaten voor de loopbrug van toren 2.

Klein grofvuil kun je kwijt in de aparte containers in het afvalhok. Past het daar niet in? Zet het dan netjes op de aangegeven plaats aan de straat. Zet je grofvuil pas aan de straat als je een afspraak heb gemaakt voor het ophalen!

Je kunt grofvuil ook langsbrengen op het Avalex station aan de Voltaweg 11. Vergeet dan niet je Avalex pas mee te nemen. (Bouw)Puin moet je sowieso zelf langsbrengen.

Hou de grofvuilplaats bij onze flat een beetje in de gaten. Als je ziet dat er andere mensen of bedrijven grofvuil storten, spreek ze er dan op aan dat ze deze grofvuilplaats niet mogen gebruiken en dat ze naar de Voltaweg 11 moeten rijden. Als er geen gehoor aan wordt gegeven, schrijf dan het kenteken op en geef dit door aan onze sociaal beheerder bij DUWO.
Er zijn ook wat mensen die regelmatig even komen kijken of er nog iets bruikbaars ligt. Zolang ze de boel netjes houden, is dat natuurlijk geen probleem.

Chemisch afval

Chemisch afval kun je bewaren in de daarvoor bestemde rode emmers, die bij elke woning horen. Klein Chemisch Afval kun je bij het brengstation van Avalex aan de Voltaweg 11 afgeven. Vergeet niet je Avalex pas mee te nemen!

Bruikbare meubels & huishoudelijke apparatuur

Als je van meubels of huishoudelijke apparatuur af wilt kun je dit weggooien als afval, maar je kunt, als het nog bruikbaar is, ook de Kringloopwinkel bellen. Zij komen het dan gratis ophalen, knappen het weer op als dat nodig is en verkopen het in een van de winkels van de stichting Kringloop Delft. Het telefoonnummer van de ophaalservice is 015-2563838 of 0900-8998404.